Sonntag, 14. Dezember 2008

Primeur tasting

This weekend Ulli and I had some Primeur wines from France, a wooded Cuvée from Austria and a Sauvignon Blanc from New Zealand.

1. Primeur Syrah 2008 Vin de Pays d´Oc from JeanJean - ok
light red color,  purple hue, Schilcher like aromas, strawberry gum, on the palate acid driven, would be much better with more residual sugar. 

2. Primeur Syrah 2008 Vin de Pays de Coteaux du Libron from Vignerons de la Mediterranee - ok
purple red hue,  hints of violets, cherry yoghurt, flavors a little bit undefined, on the palate a bit unbalanced, light in style.

3. Cabernet Merlot Reserve Neckenmarkt 2006 from Wegenstein GmbH- ok
oak, oak, oak, fresh wood shavings, hints of vanilla, opens with more air, peppermint, just new barrel taste on the palate, oak not integrated at all, unbalanced.

All 3 wines about 4 Euros in retail.

4. Sauvignon Blanc Highfield 2006 from Highfield Estate, Marlborough/NZ - very good/delicious - €21,99
lychee and gooseberry power, exotic flavors on the nose, extremely broad aroma spectrum, green bell pepper, very versatile flavors, changing every minute with air, very good acid structure but balanced, great length.

Kommentare:

  1. Vom Jahrgang 2007 gibt es einige sehr gute Sauvignon Blancs aus der Südsteiermark. Und das Weingut Polz gehört natürlich immer zu den sicheren Kandidaten für guten SB. Besonders beeindruckt haben mich 2007 aber die Sausal-Winzer. Von Wohlmuth (SB klassik, SB Steinriegel, Grauburgunder Gola Privat), Weingut Schwarz (SB klassik, SB Wunsum), Weingut Hannes Harkamp (diverse SB), Landesweinbauschule Silberberg (SB Steinbruch, Weißburgunder Annaberg) gibt es eine Menge interessanter Weine. Probieren lohnt sich.

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  2. Ups. Jetzt ist der Kommentar beim falschen Post gelandet. Naja, du wirst den Konnex selber herstellen können.

    Janik

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